Suriyeli Mültecilere Giyim Yardımı PDF Yazdır e-Posta
Salı, 30 Ekim 2012 13:45
Suriyeli Mültecilere Giyim Yardımı

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiyemizin bazı bölgelerinde misafir edilen Suriye'li dostlarımızdan Kahramanmaraş'ta çadır kampta kalan 1.300 kişilik bir mahalleye giyim yardımı yaptık. Yaklaşık 135 aileden oluşan ve her biri 10-15 kişi olan aileler vakfımız Gıda Bankasına Kahramanmaraş Belediyesi tarafından gönderilen otobüslerle getirildi, ayaklarına göre ayakkabı, bedenlerine göre giyimleri gönüllerince seçtiler, barkodlarıyla çıkışları yapıldı, teslim edildi.

Yaz günü ayağında terlikle ülkemize gelen, kara kışı çadırlarda geçirmeye hazırlanan çocukların ayakkabı ve botları denerkenki sevinçleri, gelecek kış şartlarını tahmin eden annelerinin sevinçleri, ikinci bir kıyafeti olmayan ve bayram öncesi bir kat daha kıyafet hediye edilen çocukların heyecanları görülmeye değerdi.

Vakfımız gibi bazı hayır kurumları ve odaların gayretleriyle birkaç mahalle şu anda giyim yardımları aldılar, geride daha çok insan soğuyan havalar nedeniyle tedirgin beklemekteler. Onların geçici misafirliklerinde Türklerin kendilerine dost olduklarını göstermemiz ve ülkelerine döndükten sonra Türk kelimesini duyduklarında sadece bugünleri hatırlayacaklarından hafızalarında güzel bir kardeşlik duygusu bırakmamız gerektiğini düşünmekteyiz.

Her şeyden önemlisi kara kışı çadırda geçirirken çorabı ya da kazağı olmadığı için hasta olan çocukları, çadırlarda ateşli salgın hastalıkları görmemek ve onlara seyirci kalmanın vebalini almamak için şimdiden harekete geçmemiz gerekiyor.

Bu amaçla yeni sezona girerken stoklarını kontrol eden esnaflarımızın da ellerindeki seri sonu ve geçen yılın sezon sonu ürünlerini, iade aldıkları ürünlerini vakfımıza göndermelerini bekliyoruz. Gönderdiğiniz ürünler gayet sistemli bir şekilde ailelere ulaştırılmaktadır.

Son Güncelleme: Salı, 30 Ekim 2012 13:55