Anasayfa HİZMETLERİMİZ Kültür Hizmetleri
Kültür Hizmetleri PDF Yazdır e-Posta
Perşembe, 12 Ekim 2006 16:50

KUTLU DOĞUM HAFTASI

Her yıl Kutlu Doğum Haftasında cuma günü cuma namazından sonra şehrin farklı bölgelerinde dağıtılan Saçaklızade Vakfı Kutlu Doğum Pilavı Geleneksel hale gelmiştir.

Vakfımız merkezinde de şehrimizin protokolü ve ileri gelen büyüklerinin de katılımıyla Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimiz düzenlenmektedir.

__________________________________________________________________________________

AŞURE GÜNÜ

Muharrem ayının onuncu günü aşure günüdür. Vakfımız tarafından da o haftanın cuma günü Saçaklızade Vakfı Geleneksel Aşure Günü olarak kutlanmakta, şehrin farklı merkezlerinde pişirilen aşureler namaz çıkışlarında camilerde ve aşevimizden sıcak yemek dağıtılan merkezlerde ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır.

ANMA GECESİ

Vakfımızın kurucusu İsmet KARAOKUR hocamızın anısına her yıl Anma Gecesi etkinlikleri düzenlenmektedir.

Bu yılki Anma Gecesinde de geçen aylarda kaybettiğimiz ünlü şair ve yazar Adil Erdem BEYAZIT ağabeyimizin hayatını ve fikirleri işlendi, yazar Rasim ÖZDENÖREN Erdem BEYAZIT'ı anlattı.

PROGRAMLAR

Aile, insan ilişkileri, toplumsal hayat vb. konularda konferans ve yıllık Şiir Yarışması, Panel gibi etkinlikler düzenlenmektedir.

Son Güncelleme: Cumartesi, 12 Şubat 2011 09:24