Isparta Öğrencilerinden Suriyelilere Kardeşlik Gösterisi PDF Yazdır e-Posta
Perşembe, 02 Ocak 2014 00:00

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından kış aylarında örnek gösterilecek bir giyim kampanyası düzenlendi. Vakfımız ile irtibat kuran Öğrenci Konseyi Isparta halkından Suriyeli aileler için topladıkları giyim ürünlerini bayan, erkek ve çocuk kolileri olarak düzenli bir şekilde paketleyip üniversite yönetiminin desteğiyle Kahramanmaraş’a gönderdiler.

İki hafta içerisinde iki kamyon giyim ürünlerini üniversitenin araçlarıyla vakfımıza gönderen öğrencilerin ürünleri toplarken ve paketlerken de iyi bir organizasyon yaptıklarını gördük.

Bizler de K.S.Ü. İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle ürünleri yaş ve beden gruplarına göre iki alt ve iki üst kıyafet olarak ayırıp paketledik. Ailelerin Afad Varakalarında yazan nüfus bilgilerine göre her bireye birer paket olarak Yusuflar mahallesi bölgesinde 167 aileye yaklaşık 1.020 kişilik ve Mağralı mahallesi bölgesinde 273 aileye 1.573 kişilik paket olarak mahalle merkezinde dağıtımını yaptık. Ocak ayı başında yaptığımız dağıtımlar Suriyeli ailelerin en yoğun olduğu bölgelerde büyük bir ihtiyacı karşıladı.

Paketleri hazırlamakta emeği geçen K.S.Ü. İlahiyat Fakültesi öğrencilerine, dağıtımda görev alan vakıf araştırma ekibi ve vakıf öğrenci yurtlarımızdaki öğrencilerimize ve asıl bu kadar güzel bir organizasyonu yapan S.D.Ü. Öğrenci Konseyi’ne Suriyeli ailelerin dualarını iletiyor ve sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.